Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές στα ανατολικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά και εξασθένηση των βορείων ανέμων, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, πιθανώς στα βόρεια, κατά τόπους ισχυρός.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Πελοπόννησο κατά τόπους η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις ανατολικές περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και πιθανώς στην Πεντέλη. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών και στα ορεινά πρόσκαιρων χιονοπτώσεων τις πρωϊνές ώρες. Γρήγορη βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή