Στιγμές – κλειδιά στη μόδα για το 2019

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 12:37
EPA/IAN LANGSDON

Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του Γάλλου σχεδιαστή Ζακεμούς (Jacquemus) στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. 

A- A A+

Το 2019 παραχωρεί τη θέση του στο 2020, με τον κόσμο της μόδας να προχωρά σε απολογισμό, αναμένοντας με ανυπομονησία τι θα φέρει η νέα χρονιά.

Σε δημοσίευμά του, το Fashion United στέκεται σε σημαντικές στιγμές για τον κόσμο της μόδας το 2019, όπως καταγράφηκαν από τα ΜΜΕ.

Ενδεικτικά, ανατρέχει στη Vegan Εβδομάδα Μόδας, η οποία έκανε ντεμπούτο στο Λος Άντζελες τον περασμένο Φεβρουάριο. Η εκδήλωση με σύνθημα «Η Μόδα είναι Ακτιβισμός» είχε στόχο να προβάλει σχεδιαστές μόδας που παράγουν προϊόντα animal-free.

Ένα άλλο σημείο – σταθμός για το 2019 σε ό,τι αφορά τη μόδα, θεωρείται πως είναι το σόου του Jacquemus στα λιβάδια λεβάντας στην Προβηγκία. Ο γαλλικός οίκος μόδας φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Σε μία ακόμη σημαντική στιγμή, ο σχεδιαστής Erik Frenke παρέλαβε τον Απρίλιο το Mode Stipendium, το πιο σημαντικό βραβείο μόδας στην Ολλανδία.

Στιγμή – σταθμός για το 2019 εκτιμάται πως ήταν και το σόου Savage X Fenty στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Οι φωτογραφίες και η δημοσίευσή τους απαγορεύθηκαν, καθώς το πολυσυζητημένο σόου μεταδιδόταν αποκλειστικά από το Amazon Prime.

Άλλη μια σημαντική στιγμή ήταν όταν ο Ronald van der Kemp παρουσίασε τη συλλογή του στο άνοιγμα της Εβδομάδας Μόδας του Άμστερνταμ. Κατά την εκδήλωση, μοντέλα εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων με ποδήλατα, φορώντας ρούχα της συλλογής Wardrobe 10.

Τέλος, η εταιρεία εσωρούχων Victoria's Secret ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι δεν θα διοργανώσει την καθιερωμένη ετήσια επίδειξη μόδας, καθώς το σόου είχε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια.

Με πληροφορίες από Fashion United, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή