«Το κοινωνικό μέρισμα κατά 90% θα καταβληθεί αύριο» είπε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδας», εξήγησε πως η πλωρωμή του μερίσματος «είναι ένα τεχνικό ζήτημα, που αφορά τις τράπεζες. Εφόσον μέχρι αύριο το μεσημέρι μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι αύριο το απόγευμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη». Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, «θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός».
Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «έχουμε ξεκινήσει καλά τους πρώτους έξι μήνες. Ό,τι έχουμε πει, το κάνουμε, και στο κομμάτι της οικονομίας, και στο κομμάτι της ασφάλειας. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διαχυθεί ακόμη περισσότερο αυτό το καλό αποτέλεσμα στην κοινωνία μας, όχι μόνο στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αλλά και στη μεσαία τάξη, με μια μεγαλύτερη μέριμνα και για τους αγρότες μας, και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Πιστεύω ότι αυτό θα μπορέσουμε να το δούμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς κι αυτό το καλό ξεκίνημα να έχει και συνέχεια» σημείωσε.
Για το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Αυτό που θέλουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι να υπάρξει μια αποκλιμάκωση, να προχωρήσουν σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και, εφόσον πάνε καλά, τότε μπορεί να ακολουθήσουν οι διερευνητικές επαφές, μετά συνυποσχετικό, μετά Χάγη. Άρα, έχουμε μια μακρά διαδρομή να διανύσουμε» ανέφερε.
Κατά τα λοιπά, ερωτηθείς για τα περιφερειακά κανάλια, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε πως χρειάζεται μία επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου, το οποίο ανατρέχει αρκετά χρόνια πριν. Όπως είπε, «πιο σημαντική παρέμβαση ήταν του κ. Ρουσόπουλου, εδώ και περίπου 15 χρόνια. Επομένως, έχουμε μπροστά μας πολύ έργο. Θα προχωρήσουμε σε διαδικασία αδειοδότησης με συγκεκριμένα κριτήρια. Αφού δημιουργηθεί ο νέος ψηφιακός χάρτης, στον οποίο είμαστε στο τέλος της κατάρτισής του, με τα συναρμόδια υπουργεία, δηλαδή το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το ΕΣΡ, θα προχωρήσουμε μέσα στο πρώτους μήνες του 2020 σε όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται στο νομοθετικό πλαίσιο και μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία αδειοδότησης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για τα θεματικά κανάλια και μετά για τα περιφερειακά ραδιόφωνα» δήλωσε ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.