Το αντίο του Μίκη Θεοδωράκη στον Θάνο Μικρούτσικο

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 16:57
UPD:16:57
A- A A+

Το δικό του «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο είπε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης,   ο οποίος έγραψε: «Μέσα στον δύσκολο αγώνα για τη δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού, ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις».  

«Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό “γίγνεσθαι”. Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος, εκτός του ότι υπήρξε ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στον νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός», αναφέρει για τον Θάνο Μικρούτσικο ο Μίκης Θεοδωράκης. «Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για την μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή», καταλήγει στο μήνυμά του.  

Ο Θάνος Μικρούτσικος πέθανε χθες, σε ηλικία 72 ετών, με την είδηση να προκαλεί θλίψη στο Πανελλήνιο και όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  η πολιτική κηδεία  στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 14:30.  

Η σορός θα εκτίθεται από τις 10:30 το πρωί στην αίθουσα τελετών, για τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας, δίνοντας και τον σχετικό αριθμό λογαριασμού: GR0701713550006355138560788 - Τράπεζα Πειραιώς. Υπενθυμίζεται, ότι ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «Metropolitan», δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.

Προτεινόμενα για εσάς