Καταφθάνει σταδιακά η κακοκαιρία «Ζηνοβία»

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 22:04
UPD:23:35
SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Την εμφάνισή της στην Εύβοια σε υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα, αλλά και στη Φθιώτιδα, έχει ήδη κάνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία».

Στη νότια Εύβοια μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο οι 53 φοιτητές της Γεωπονικής Αθηνών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι κοντά στο Μετόχι όπου το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρέκλινε της πορείας του, λόγω της χιονόπτωσης κι ακινητοποιήθηκε. Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική στην Κύμη, όπως επίσης και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας και της αστυνομίας, τα οποία ολοκλήρωσαν ομαλά τη διαδικασία μεταφοράς των 53 επιβατών.

Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί επίσης στον δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη βόρεια Εύβοια, καθώς στους Στρόπωνες χιονίζει.

Σε ό,τι αφορά τη Φθιώτιδα, από το ύψος των Καμμένων Βούρλων και νότια προς την περιοχή της Λοκρίδας από τις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα φαινόμενα χιονοπτώσεων, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα.

Στη Θεσσαλία, σε υψόμετρο πάνω από τα 1.000 μέτρα ελαφρά είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων η χιονόπτωση, που προς το παρόν δεν δημιουργεί προβλήματα.

Δέκα μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο οδικό δίκτυο, καθώς επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για την ώρα, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στη Μαγνησία, έντονη χιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στις περιοχές του Πηλίου σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων, «ντύνοντας» στα λευκά μεγάλο μέρος των ορεινών.

Δεκαπέντε μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν ρίχνοντας αλάτι στο οδικό δίκτυο, ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Επίσης ετοιμάζονται άλλα πέντε μηχανήματα, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Οι δρόμοι παραμένουν μέχρι στιγμής ανοιχτοί, ωστόσο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή