Εφοδος σε κατοικία υπόπτου συνεργάτη του Κάρατζιτς

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007 12:43
A- A A+

Εφοδο στην κατοικία υπόπτου συνεργάτη του καταζητούμενου για εκγλήματα πολέμου πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, πραγματοποίησαν σήμερα άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, EUFOR.

«Μετά από αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, η EUFOR πραγματοποίησε έρευνες στην κατοικία του Μίλε Σάβιτσιτς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕUFOR, Ντέιβιντ Φίλντερ.

Η Φίλντερ τόνισε ότι η EUFOR κατάσχεσε έγγραφα και ότι η αστυνομία ανακάλυψε ποσότητα πυρομαχικών στην κατοικία του Σάβιτσιτς, στο Σόκολατς, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σαράγεβο.

Στα σπίτια υποστηρικτών του Κάρατζις έχουν γίνει επανειλημμένα έφοδοι στο διάστημα των 12 ετών που ο Κάρατζιτς καταζητείται.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την Πρώην Γιουγκοσλαβία έχει απαγγείλει την κατηγορία της γενοκτονίας στον Κάρατζιτς και τον στρατιωτικό του ηγέτη Ράτκο Μλάντιτς στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Μλάντιτς κρύβεται στη Σερβία και ο Κάραττζις πιστεύεται ότι κινείται μεταξύ ανατολικής Βοσνίας, Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή