ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι των Ο.Α. να μην αποδεχθούν τετελεσμένα

«Πυρά» κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007 14:00
A- A A+

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει τον ελληνικό λαό όταν ισχυρίζεται ότι ιδιωτικοποιεί την Ολυμπιακή γιατί ενδιαφέρεται για τα χρήματα του ελληνικού λαού. Η πολιτική της υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους της εταιρείας να μην αποδεχθούν τετελεσμένα, όπως και καμιάς μορφής ιδιωτικοποίηση.

«Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, μόνιμοι και έκτακτοι, καθώς και το σύνολο του ελληνικού λαού έχουν χρέος να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθεί, το μεθοδικά προσχεδιαζόμενο εδώ και χρόνια, έγκλημα του κλεισίματος ή, μέσω της ιδιωτικοποίησης, της συρρίκνωσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προς όφελος μεγάλων ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών, ελληνικών και ξένων. Αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την καθοδήγηση της ΕΕ και τη συνέργεια του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να αποτραπεί», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, «και η "ιδιωτικοποίηση με κλείσιμο και επαναλειτουργία μιας μικρής εταιρείας" και η "ιδιωτικοποίηση με κάποια συμμετοχή του κράτους", είναι το ίδιο πράγμα. Και το ένα και το άλλο οδηγούν σε απολύσεις και σε δραστική αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων».

Τα πυρά του ΚΚΕ για το θέμα της Ολυμπιακής δέχονται, εκτός από την κυβέρνηση, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΝ.

«Ο δικομματισμός, όπως εργάστηκε χθες μεθοδικά προς την κατεύθυνση της υπονόμευσης και κατασυκοφάντησης της Ολυμπιακής, της καλλιέργειας του εδάφους για την ιδιωτικοποίηση - συρρίκνωση, έτσι και σήμερα συμφωνεί στην παράδοσή της στο κεφάλαιο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαφωνούν μόνο στο ποιος είναι καλύτερος να την προωθήσει», επισημαίνει το ΚΚΕ, ενώ μεγάλες ευθύνες επιρρίπτει και στους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, οι οποίοι όπως τονίζει, «όχι μόνο δεν οργάνωσαν την πάλη των εργαζομένων, αλλά εργάστηκαν για να τους πείσουν να δεχθούν τα λεγόμενα προγράμματα εξυγίανσης, που περιλάμβαναν περικοπές δικαιωμάτων στο όνομα της σωτηρίας της εταιρείας».

Όσο για το ΣΥΝ, το ΚΚΕ σημειώνει: «Η θέση του ΣΥΝ, ότι μπορεί να λειτουργήσει δημόσια Ολυμπιακή υπέρ των εργαζομένων και του λαού, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των αγορών και του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, προσφέρει υπηρεσίες στην αντιλαϊκή πολιτική, όχι στους εργαζόμενους. Αυτή η θέση έχει χρεοκοπήσει και στην «Ολυμπιακή» και σε όλη την Ευρώπη. Είναι παγίδα, καλλιεργεί αυταπάτες και δίνει άλλοθι στην κοροϊδία του δικομματισμού, ότι είναι ζήτημα κακής διαχείρισης και όχι σκόπιμης επιλογής η πορεία της Ολυμπιακής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή