«Μπαμ» από την Σαουθάμπτον στο Λονδίνο

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 19:35
UPD:19:48
EPA/KIERAN GALVIN
A- A A+

Η Σαουθάμπτον έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην Boxing Day της Premier League (19η αγωνιστική) επικρατώντας με 2-0 της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, ενώ ούτε ο Μικέλ Αρτέτα κατάφερε στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Άρσεναλ να την οδηγήσει στη νίκη (1-1 εκτός με την Μπόρνμουθ.

Η Τσέλσι δεν κατάφερε να «εξαργυρώσει» το σπουδαίο «διπλό» της περασμένης αγωνιστικής επί της Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου, καθώς μέσα στο «σπίτι» της ηττήθηκε με 0-2 από την Σαουθάμπτον. Κερδισμένη από το αποτέλεσμα αυτό ήταν η Τότεναμ, η οποία είχε επικρατήσει νωρίτερα με 2-1 της Μπράιτον και πλέον απέχει τρεις βαθμούς από την 4η Τσέλσι.

Οι «Αγιοι» που σε κάθε ματς δίνουν κι από έναν τελικό για την αποφυγή του υποβιβασμού, κατάφεραν με το «τρίποντο» στο Λονδίνο να αποσπαστούν από την επικίνδυνη ζώνη και συγκεκριμένα να ξεφύγουν με 3 βαθμούς από την Αστον Βίλα, που την ίδια ώρα έπαιρνε «χρυσό τρίποντο» επί της ουραγού, πλέον, Νόριτς (1-0).

Ούτε με τον Μικέλ Αρτέρα  δεν «ήρθε η άνοιξη» στην Άρσεναλ. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας του Λονδίνου, οι «κανονιέρηδες» αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, εκτός έδρας με την Μπόρνμουθ. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα (αντικαταστάθηκε στο 76΄ από τον Μουστάφι), ενώ ο Κώστας Μαυροπάνος έμεινε στον πάγκο. 

Τεράστια ανατροπή πέτυχε στο Λονδίνο η Κρίσταλ Πάλας, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του β΄ μέρους από την Γουέστ Χαμ, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στα τελευταία 22 λεπτά και να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη με 2-1. Βαθιά «ανάσα» επίσης πήρε και η Έβερτον, η οποία επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Μπέρνλι. 

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ έχουν ως εξής:

Τότεναμ-Μπράιτον             2-1
(53` Κέϊν, 72` Αλι - 37` Γουέμπστερ)
Μπόρνμουθ-Άρσεναλ            1-1
(35΄ Γκόσλινγκ - 64΄ Ομπαμεγιάνγκ)           
Άστον Βίλα-Νόριτς            1-0
(64΄ Χουριχέιν)  
Τσέλσι-Σαουθάμπτον           0-2
(31΄ Ομπαφέμι, 73΄ Ρέντμοντ)   
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ     2-1
(68΄ Κουγιατέ, 90΄ Αγιού - 57΄ Σνόντγκρας)
Έβερτον-Μπέρνλι              1-0
(80΄ Κάλβερτ-Λιούιν)
Σέφιλντ Γιουν.-Γουότφορντ    1-1
(36΄ πεν. Νόργουντ - 27΄ Ντεουλοφέου)
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις