Mπλούμπεργκ: Έβαζε... φυλακισμένους να προωθούν τηλεφωνικά την υποψηφιότητά του

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 09:11
UPD:09:12
EPA/DREW ANGERER / POOL
A- A A+

Στην παραδοχή ότι το επιτελείο που έχει αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία ανέθεσε σε κρατουμένους τη διεξαγωγή τηλεφωνικών κλήσεων για την προώθηση της υποψηφιότητάς του προέβη ο μεγιστάνας των media και υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, Μάικλ Μπλούμεργκ.

Ο Μπλούμεργκ. ο οποίος τον προηγούμενο μήνα εισήλθε στην «κούρσα» διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020, δήλωσε ότι η ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική του καμπάνια διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία που χρησιμοποιούσε τους κρατουμένους για τη διεξαγωγή των τηλεφωνημάτων. 

«Δεν υποστηρίζουμε την πρακτική αυτή και καθιστούμε σαφές ότι οι προμηθευτές μας θα ελέγχουν επαρκώς τους υπεργολάβους τους στο εξής», σημείωσε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον Μπλούμπεργκ, η εκστρατεία του ενημερώθηκε ότι τις κλήσεις πραγματοποιούσαν φυλακισμένες στην Πολιτεία Οκλαχόμα που εργάζονταν για λογαριασμό call center όταν της τηλεφώνησε ρεπόρτερ για της υποβάλει ερωτήσεις σχετικά.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Intercept ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε την υπόθεση.

Ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι ο όγδοος πλουσιότερος Αμερικανός, έχει δαπανήσει για να διαφημίσει την εκστρατεία του τις τελευταίες εβδομάδες περισσότερα από όσα έχουν ξοδέψει οι κυριότεροι αντίπαλοί του όλο τον χρόνο. Όμως, μέχρι στιγμής, δεν καταφέρνει να ανεβάσει το ποσοστό του στις προθέσεις ψήφου των Αμερικανών.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters τη 18η και τη 19η Δεκεμβρίου προκύπτει ότι μόλις το 5% των ψηφοφόρων που δήλωσαν πως κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς θα ψήφιζαν τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς και η επίσης γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν προηγούνται στην κούρσα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή