Ο Νοτιοκορεάτης ηγέτης προειδοποιεί την Κίνα για την ένταση στις σχέσεις Πιονγιάνγκ - Ουάσιγκτον

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 10:57
UPD:11:00
EPA/SOUTH KOREA PRESIDENTIAL OFFICE
A- A A+

Η νέα κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ, καθώς και το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποππυρηνικοποίηση της χώρας βρίσκονται ξανά σε αδιέξοδο είναι επιζήμια κυρίως για την Πιονγιάνγκ, επισήμανε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Ο Μουν εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα υπάρξει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στη Νότια Κορέα και την Κίνα για τον σκοπό αυτό, αλλά και βελτίωση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε ενώ λήγει η προθεσμία ενός έτους που έχει θέση η Βόρεια Κορέα στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για να τερματίσει αυτό που η Πιονγιάνγκ ονομάζει πολιτική «εχθρότητας» εν μέσω των προσπαθειών να τερματιστεί το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Αμερικανός πρόεδρος έχουν συνατηθεί συνολικά τρεις φορές από τον Ιούνιο του 2018, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στον διάλογο, ενώ η Βόρεια Κορέα απειτεί πρώτα την άρση των διεθνών κυρώσεων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή