Πέρασε και από την Πυλαία ο Προμηθέας

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 20:29
UPD:22/12/2019 14:54
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Ο Προμηθέας Πατρών πέρασε με νίκη από το κλειστό της Πυλαίας στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, επικρατώντας στην παράταση του ΠΑΟΚ με 90-86 (κ.δ. 76-76).

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 18 πόντους, όμως με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο κάλυψε τη διαφορά και θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη από την κανονική διάρκεια, όταν με το σκορ στο 76-75 ο Φίλερ αστόχησε και στις 2 βολές που εκτέλεσε.

Με το χρονόμετρο να δείχνει 1,5΄΄ για τη λήξη ο Σμιθ πήρε φάουλ, όμως ευστόχησε μόνο στη μία βολή και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, όπου ο Φίλερ... εξιλεώθηκε.

Ο άσσος του αχαϊκού συγκροτήματος τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, έχοντας στήριγμα από τους Λεωνίδα Κασελάκη (18π., 9 ριμπ.) και Κρις Μπαμπ (15π., 6 ριμπ.), ενώ πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο «μοιραίος» Άνταμ Σμιθ με 15 πόντους. 

Ο Προμηθέας έφτασε στις 9 νίκες σε 12 αγώνες και είναι δεύτερος, ενώ ο «Δικέφαλος» με τον ακριβώς αντίθετο απολογισμό (3-9) παραμένει στα χαμηλά της κατάταξης.

«Προσγείωση» στη Ρόδο για Περιστέρι

Επιστροφή στις νίκες με εμφατικό τρόπο για τον Κολοσσό, ο οποίος υπέταξε στη Ρόδο το Περιστέρι. Οι «θαλασσί» επικράτησαν άνετα με 101-84, βελτιώνοντας σε 5-7 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας το Περιστέρι στην τέταρτη ήττα του.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, που έδωσαν... ρεσιτάλ ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς (32/48), ήταν ο Ντόνοβαν Τζάκσον, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους (4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 9/9 βολές).

Από την ομάδα των δυτικών προαστίων, που υπέπεσε σε 18 λάθη, οι Ουίλιαμ Χάτσερ (18π.) και Στίβεν Γκρέι (16π.) ήταν απελπιστικά μόνοι.

Στάση... Λήμνος για τον Ηρακλή

Συνέχεια στις υψηλές «πτήσεις» του έδωσε ο Ήφαιστος στη Λήμνο, ο οποίος επικράτησε με 79-65 του Ηρακλή, για την 12η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Οι νησιώτες βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 7-5, υποχρεώνοντας τον «Γηραιό» στην έβδομη ήττα του.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Δημήτρης Σταμάτης με 18 πόντους (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 6/6 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Σον Έβανς (16 πόντοι) και Μάριο Λιτλ (12 πόντοι, 4 ασίστ). Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τζαμάλ Σούλερ με 20 πόντους.

Νέα «πτήση» ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός Νικαίας «ξέσπασε» στον Πανιώνιο για το στραβοπάτημα στο Ρέθυμνο, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 7-5 και υποχρεώνοντας τους «κυανέρυθρους» στην έβδομη ήττα τους.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα συνέτριψε με 108-74 τους Νεοσμυρνιώτες στο «Σοφία Μπεφόν», με πρωταγωνιστή τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Ο Έλληνας σέντερ είχε 33 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κερδισμένα φάουλ και κανένα λάθος, τη στιγμή που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πρόσθεσε 18 πόντους, ο Τζαμάλ Τζόουνς 18 και ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ 25.

Ανάσα για τον Άρη

Ένα ξέσπασμα από τα μισά της δεύτερης περιόδου, ως το δίλεπτο της τρίτης, χρειάστηκε ο Αρης για να… ξεμπερδέψει με το σημερινό παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο, απέναντι στο Λαύριο.

Οι «κίτρινοι» νίκησαν 81-70, με καταλυτική παρουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη, που πέτυχε 20 πόντους, και είχε ακόμη 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, οδηγώντας τους «κίτρινους» στην τρίτη φετινή νίκη.

Πρώτοι σκόρερ για το Λαύριο ήταν οι Κάιλ Άλμαν και Βασίλης Μουράτος που πέτυχαν από 12 πόντους, ενώ αποβλήθηκε, για διαμαρτυρία στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Χρήστος Σερέλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις