Ε.Ε.: Κοινή θέση για το οριστικό καθεστώς του Κοσόβου

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 10:59
A- A A+

Κοντά στη διαμόρφωση κοινής θέσης, ως προς το οριστικό καθεστώς του Κοσόβου, βρίσκονται οι ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χαβιέ Σολάνα.

«Πιστεύω ότι πλησιάζουμε στη διαμόρφωση κοινής θέσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα αυτό, δήλωσε ο Χαβιέρ Σολάνα στους δημοσιογράφους λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ε.Ε.

Την Παρασκευή οι διεθνείς μεσολαβητές για το Κόσοβο (ΗΠΑ-Ρωσία-Ε.Ε.) ανακοίνωσαν ότι παραμένει η διάσταση απόψεων ανάμεσα στους Σέρβους και τους Κοσοβάρους για το μέλλον της επαρχίας έπειτα από τετράμηνες διαπραγματεύσεις.

Οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι έτοιμες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ενώ ορισμένες χώρες, Ελλάδα, Κύπρος, Σλοβακία και Ισπανία, είναι αντίθετες.

Σήμερα οι χώρες της Ε.Ε. θα συζητήσουν την αποστολή στο Κόσοβο 1.800 αστυνομικών και νομικών που θα βοηθήσουν την αστυνομία και τη δικαιοσύνη του Κοσόβου στην πρόληψη πιθανής έντασης η οποία θα ήταν αποτέλεσμα της κήρυξης της ανεξαρτησίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή