Στην Αθήνα το Προολυμπιακό τουρνουά Μπάσκετ

Εντός έδρας η προσπάθεια της Εθνικής για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 11:03
A- A A+

Εντός έδρας θα διεκδικήσει η Εθνική Μπάσκετ την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου καθώς το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ ανδρών ανατέθηκε στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, με ψήφους 13-5 ο φάκελος υποψηφιότητας της ΕΟΚ επικράτησε του αντίστοιχου που είχε καταθέσει το Πουέρτο Ρίκο και έτσι το τουρνουά θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούλιο (14-20/7/2008) στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Στο Προολυμπιακό τουρνουά θα λάβουν μέρος το Πράσινο Ακρωτήρι και το Καμερούν από την Αφρική, ο Λίβανος και η Κορέα από την Ασία, η Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία, η Βραζιλία, ο Καναδάς και το Πουέρτο Ρίκο από την Αμερική και από την Ευρώπη η Γερμανία, η Σλοβενία και η Κροατία.

Με την υποστήριξη των Ελλήνων φιλάθλων η Εθνική μας θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα εκ των τριών εισιτηρίων που οδηγούν στους Αγώνες του Πεκίνου, ώστε να δώσει το παρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην Ιστορία της, μετά την Ατλάντα το 1996 και την Αθήνα το 2004.

Καταλυτικός για μία ακόμη φορά, ο ρόλος του προέδρου της FIBA Europe Γ. Βασιλακόπουλου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη απόφαση, ο κ. Βασιλακόπουλος, τόνισε: «Αυτό το αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στην μεγάλη αξιοπιστία που έχει η χώρα και η οι άνθρωποι που υπηρετούν το αθλητικό κίνημα και μας εμπιστεύονται με την ανάθεση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Είναι επαναλαμβάνω η εμπιστοσύνη στην χώρα και στα πρόσωπα. Ήταν μια πολύ δύσκολη "μάχη", γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους Αμερικάνους μέσα στην Αμερική. Υποστηρίξαμε την αρτιότητα του φακέλου υποψηφιότητας και για αυτό μας εμπιστεύθηκαν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις