Ερντογάν: Τουρκική αντιπροσωπεία σύντομα στη Μόσχα για τη Λιβύη και τη Συρία

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 15:03
UPD:15:11
REUTERS/Djordje Kojadinovic
A- A A+

Τη Ρωσία θα επισκεφθεί άμεσα τουρκική αντιπροσωπεία, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Εμείς (με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν) δώσαμε εντολή στο πλαίσιο της οποίας ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας καθώς και εκπρόσωποι της κατασκοπείας και της εθνικής ασφάλειας σύντομα θα επισκεφθούν τη Μόσχα» δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «συμφωνήσαμε ότι θα συζητήσουν την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία».

Χθες το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ερντογάν θα συζητήσουν το σχέδιο της Τουρκίας α παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης.

«Η Ρωσία υποστηρίζει οποιεσδήποτε προσπάθειες και μεμονωμένες χώρες σε ό,τι αφορά την εξεύρεση λύσεων στη λιβυκή κρίση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ερντογάν είχε την Κυριακή νέα συνάντηση με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για το ενδεχόμενο να στείλει η Τουρκία στρατεύματα στη Λιβύη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή