Νίκησε τη Φενέρ και την «παγωνιά» του άδειου ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 23:16
UPD:23:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟ
A- A A+

Επιστροφή στις νίκες, μετά την παρένθεση της Βαρκελώνης, για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, καθώς στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής επικράτησε στα... σημεία της Φενέρμπαχτσε με 81-78, στο άδειο λόγω της τιμωρίας των «πρασίνων» ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο βρέθηκε να προηγείται με διαφορά 13 πόντων (74-61) στις αρχές της τελευταίας περιόδου, όμως κακές και βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση και η αποβολή του Καλάθη με 5 φάουλ, μετέτρεψαν το παιχνίδι σε... θρίλερ.

Έτσι, παρότι η Φενέρμπαχτσε έδειξε ασθενής για άλλο ένα ευρωπαϊκό βράδυ της, οι γηπεδούχοι τής επέτρεψαν να ξαναμπεί στο παιχνίδι, που κρίθηκε εν τέλει στην ψυχραιμία του Φριντέτ από τη γραμμή των βολών και το άστοχο τρίποντο του Ντε Κολό στην εκπνοή, με τον Ράις να έχει επαφή στο σουτ του Γάλλου διεθνή γκαρντ.

Σε μεγάλο μέρος του αγώνα το θέαμα ήταν κακό, με τον Παναθηναϊκό να έχει υποπέσει σε 10 λάθη στο πρώτο ημίχρονο (συνολικά 19) αλλά να βελτιώνεται στην επανάληψη και να είναι σε θέση οδηγού σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο μισό, καθώς οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 46-42 για τους φιλοξενούμενους.

Οι παίκτες του Πιτίνο αύξησαν την πίεση και την ένταση στην άμυνα στο β΄ 20λεπτο, πήγαν δυνατά στα ριμπάουντ, έκαναν κλεψίματα και γύρισαν το παιχνίδι.

Στο 33΄ το ταμπλό έγραφε 74-61, όμως αίφνης όλα άλλαξαν... Ο Παναθηναϊκός έμεινε για περίπου ένα τρίλεπτο χωρίς καλάθι και η Φενέρ μάζεψε τη διαφορά και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης.

Με 1΄12΄΄ για τη λήξη το σκορ ήταν 76-74, ενώ στα 18.6΄΄ ο Φρεντέτ είχε 1/2 βολές. Ο Ντε Κολό ευστόχησε πατώντας ελάχιστα τη γραμμή και έγραψε το 77-76 με 9.8΄΄ για το τέλος.

Με τον Φριντέτ ψύχραιμο από τις βολές έγινε το 81-78 στα 5.7΄΄ για το τέλος, για να ακολουθήσει η προσπάθεια του Ντε Κολό και η άμυνα του Ράις, με ολόκληρη τη Φενέρμπαχτσε να διαμαρτύρεται στους διαιτητές για φάουλ που δεν καταλογίστηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις