Αλαβάνος: «Δεν έχουμε κυβέρνηση. Έχουμε υποδιεύθυνση της Κομισιόν»

Κατήγγειλε φωτογραφική διάταξη υπέρ της Aegean - «Λομπίστας ιδιωτικών συμφερόντων η κυβέρνηση»
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 14:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

A- A A+

«Δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση. Έχουμε υποδιεύθυνση της Κομισιόν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέκος Αλαβάνος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).

«Διότι», όπως σημείωσε ο κ. Αλαβάνος, «αντί να χρησιμοποιεί και να καλύπτεται πίσω από τον κ. Μπαρό, μια ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε μομφή εναντίον του κ. Μπαρό και σε έρευνα για ενδεχόμενο χρηματισμό τόσο του ίδιου ή συνεργατών του από ανταγωνιστικές προς την Ολυμπιακή εταιρείες... Γιατί, παρά το γεγονός ότι επί χρόνια ετίθετο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αλλού το θέμα των χρεών του κράτους προς την Ολυμπιακή Αεροπορία, ο κ. Μπαρό ασχολούνταν μονάχα με τα χρέη της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς το κράτος, δημιουργώντας μια κατάσταση και μια δυναμική που έχει οδηγήσει στα σημερινά σημεία».

Επιπρόσθετα ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων κατά του δημοσίου. Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε υπουργική απόφαση που λήφθηκε από τη ΝΔ (η 1005/14.1.2005) βάσει της οποίας εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα ελληνικών αεροπορικών επιχειρήσεων τα μισθώματα για νηολογημένα στην Ελλάδα αεροσκάφη, τα οποία έχουν νοικιαστεί από off shore εταιρείες. «Αυτή -υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος- «είναι μια φωτογραφική διάταξη για την Aegean» και παρατήρησε:

«Την ίδια στιγμή δηλαδή που σκάβει το λάκκο της Ολυμπιακής η κυβέρνηση της ΝΔ γίνεται ανοιχτά ένα είδος δικηγόρου και λομπίστα των ιδιωτικών συμφερόντων».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα στελέχη της κυβέρνησης καλύτερα στέκονταν στο δ.σ. ή ως μάνατζερ ιδιωτικών εταιρειών και όχι ως ηγέτες του δημοσίου τομέα, τον οποίον τον υπονομεύουν με κάθε τρόπο».

Τέλος, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε την ανάγκη όλες οι αντιπροτάσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής να ενσωματωθούν σ΄ένα πρόγραμμα για την επιβίωση και ανάπτυξη της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΟΣΠΑ, Μ. Πατέστος, έκανε λόγο για «μεγάλη μπίζνα» με το κλείσιμο της Ολυμπιακής, προς όφελος ιδιωτών και επιχειρήσεων.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι απλώς πολιτικό λάθος αυτό που επιχειρεί να κάνει ο κ. Χατζηδάκης. Η εμμονή του όμως, αν συνεχίσει να μιλάει για κλείσιμο της Ο.Α., συρρίκνωσή της, υποκατάστασή της, τότε πραγματικά δεν θα είναι πολιτικό λάθος, αλλά θα είναι κάτι άλλο, το οποίο πρέπει να το ψάξουν άλλοι», τονισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή