Ν. Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 21:32
UPD:21:42
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. «Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας πως οι ενέργειες της Άγκυρας δημιουργούν προβληματισμό στο ΝΑΤΟ. «Η Ατλαντική Συμμαχία τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων η οποία είναι άδικη για την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας εξήρε τη στάση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, ο οποίος στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και εκτίμησε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ και απομονώνουν τον Ερντογάν. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνσε ότι το υπουργειο Άμυνας μεριμνά για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για αύξηση του κονδυλίου για εξοπλισμούς.

«Τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστουν εξοπλιστικά οι ένοπλες δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός επισημαίνοντας και την ανάγκη για προσλήψεις περισσοτερων μόνιμων στελεχών ενώ τόνισε πως δεν χρειάζεται αύξηση της θητείας.      

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή