Η Βένια Παπαθανασοπούλου νέα πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Γυναίκα πρόεδρος για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣ
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 16:03
UPD:16:03
A- A A+

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι η υπουργός κα Λίνα Μενδώνη απεδέχθη την παραίτηση -την από 9ης Δεκεμβρίου υποβληθείσα του κ. Βασίλη Καραμητσάνη από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ),  για προσωπικούς του λόγους.

Νέα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣ τοποθετείται η κα Βένια Παπαθανασοπούλου. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο ΔΣ της Λυρικής.

Η κα Παπαθανασοπούλου, η οποία είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Στέφανου Λαζαρίδη, αναλαμβάνει τη στιγμή που ο θρυλικός οργανισμός κλείνει 80 χρόνια λειτουργίας και εισέρχεται στην πιο δυναμική φάση της ιστορίας του, με εξωστρέφεια και ορμή χάρη και στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία.

Η νέα πρόεδρος έχει μεγάλη θητεία και εμπειρία ως νομική σύμβουλος διεθνώς. Σήμερα εργάζεται ως νομική σύμβουλος, Γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου και Συντονιστής Κανονιστικής Συμμόρφωσης της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, με μεγάλη εμπειρία στις διαπραγματεύσεις.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς