Μεγάλη ύψη βροχής στην Αττική - Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 19:14
UPD:19:28
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Από σημαντικές βροχοπτώσεις συνοδεύτηκε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ετεοκλής» στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Από τα ξημερώματα έως και το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκαν αξιόλογες βροχές, οι οποίες κατά τόπους ήταν παροδικά έντονες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (47 χιλιοστά), στου Παπάγου (43 χιλιοστά), στην Πάρνηθα (39 χιλιοστά), στο Πέραμα (36 χιλιοστά) και στους Αμπελόκηπους (35 χιλιοστά).

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές

Στο μεταξύ, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι ακτοπλοϊκές γραμμές Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και Ρίο – Αντίρριο.

Αντίθετα, κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη, ενώ στην κρίση του πλοιάρχου έγκειται η εκτέλεση των δρομολογίων για τον Αργοσαρωνικό.

Στο Ιόνιο, τέλος, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Ο καιρός την Κυριακή

Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της Κυριακής αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο.

Παγετός, παράλληλα, αναμένεται να σχηματιστεί στα ορεινά ηπειρωτικά και στα ημι-ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φθάσει έως τους 20 βαθμούς, αν και στη δυτική Μακεδονία δεν πρόκειται να υπερβεί τους 10 βαθμούς.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες και ανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή