Ποιοι απεργούν αύριο

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 09:15
UPD:11:36
A- A A+

Μετ'εμποδίων θα γίνονται αύριο οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τρόλλεϋ, λεωφορεία του ΟΑΣΑ, τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής θα πραγματοποιήσουν μόνο πτήσεις έκτακτης ανάγκης.

Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και μετρό θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωΐ έως τις 3 μ.μ. και το τράμ από τις 9:30 π.μ. έως τις 4 η ώρα το απόγευμα.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης δικηγόροι, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ναυτεργάτες και εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Αύριο στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μία ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κοτζιά.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται αύριο επί ποδός. ΜΑΤ και ομάδες συλλήψεων θα κάνουν προληπτικές προσαγωγές. Η εντολή είναι να υπάρχει διακριτική παρουσία.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα βρίσκονται τρεις εισαγγελείς, οι οποίοι θα δώσουν εντολή για τη χρήση καμερών μόνο στην περίπτωση επεισοδίων για να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της χρήσης καμερών στην αυριανή κινητοποίηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ο νόμος για τις κάμερες είναι σαφής. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν εγκύκλιοι, γνωματεύσεις και η πολιτική βούληση, αλλά θα περιφρουρηθεί και το κοινωνικό δικαίωμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή