Κατερίνα Στικούδη: «Ανοιχτά μάτια και κλειστά κινητά...»

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 08:01
UPD:14:37
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Η «Annie», το διαχρονικά συγκινητικό μιούζικαλ παρουσιάζεται έως τις 29 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), με τη σκηνοθετική υπογραφή της Θέμιδας Μαρσέλλου και  αγαπημένους πρωταγωνιστές.

Πρόκειται για  ένα φανταστικό υπερθέαμα µε πολύ χορό, µουσική, και 55μελή θίασο, που περιλαμβάνει 27 ηθοποιούς και χορευτές, 20μελή ορχήστρα, 8 παιδιά και έναν σκύλο…! Η «Annie» είναι το καλύτερο δώρο για τα παιδιά! Μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία για όλη την οικογένεια!

Η ιστορία της μικρής Annie είναι μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια που αγγίζει την ψυχή μικρών και μεγάλων. Ένα συγκινητικό, μουσικό και παραμυθένιο ταξίδι που μας μεταφέρει μαγικά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και μας θυμίζει ότι η ευτυχία μπορεί να βρεθεί στα πιο απρόσμενα μέρη!

Πλησιάζουν Χριστούγεννα… Σε ένα ορφανοτροφείο της Νέας Υόρκης, ένα εντεκάχρονο κορίτσι και οι φίλες του ονειρεύονται να βρουν τη δική τους οικογένεια. Η μοχθηρή, όμως, διευθύντρια του ιδρύματος, Μις Χάνιγκαν, τα προσγειώνει βίαια στην πραγματικότητα: είναι ορφανά και κανείς δεν νοιάζεται για αυτά.

Ώσπου μια μέρα, ένα από τα κορίτσια, η Annie, βλέπει τη ζωή της να αλλάζει: η Γκρέις Φάρελ, η γραμματέας του δισεκατομμυριούχου Όλιβερ Γουώρμπακς, επιλέγει την Annie για να περάσει τα Χριστούγεννα στην έπαυλη του Γουώρμπακς.

Μόνο που η υποδοχή που της επιφυλάσσει ο Γουώρμπακς είναι πολύ διαφορετική από αυτή που περιμένει. Ο στρυφνός και αυστηρός Γουώρμπακς περιφρονεί ακόμα και την ύπαρξή της και ασχολείται με τις επιχειρήσεις του. Γρήγορα, όμως, η γλυκιά και χαμογελαστή Annie θα καταφέρει να του κλέψει την καρδιά. Ο σκληρός επιχειρηματίας συγκινείται από την ιστορία του κοριτσιού και αποφασίζει να την υιοθετήσει. Η πεισματάρα Annie θέλει να βρει την οικογένειά της και ο Γουώρμπακς θα είναι βοηθός της σε αυτή την αναζήτηση. Η χρηματική αμοιβή που υπόσχεται ο Γουώρμπακς στους γονείς της Annie δελεάζει την πανούργα Μις Χάνιγκαν, η οποία με τη βοήθεια του αδελφού της, Ρούστερ, και της φίλης του, Λίλυ, θα σχεδιάσουν μια πλεκτάνη που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή της μικρής.

Μια από τους πρωταγωνιστές, η πάντα λαμπερή Κατερίνα Στικούδη, μίλησε μαζί μας.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την παράσταση;
«Είμαι παρά πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που ουσιαστικά η πρώτη μου δοκιμασία στο σανίδι γίνεται πλάι σε καταξιωμένους ηθοποιούς, μια ομάδα που αποπνέει σιγουριά και φυσικά πλάι στη  σκηνοθέτη Θέμιδα Μαρσέλλου, που με τις συμβουλές της με κάνει να νιώθω ασφαλής».

Λίγα λόγια σας για την Annie;
«Η Annie είναι το αγαπημένο μου έργο από παιδάκι ..  Περιμένω πως και πως να ξεκινήσουν οι παραστάσεις και να δείξουμε στον κόσμο όλα αυτά που έχουμε ετοιμάσει!».

Και λίγα για το πρόσωπο που ερμηνεύετε, τη Λίλυ;
«Η Λίλυ είναι μια  μικροαπατεώνισσα που μαζί με τον Ρούστερ θα προσπαθήσουν να κλέψουν την Annie για να πάρουν τα χρήματα... είναι σέξυ, αφελής αλλά καθόλου χαζή!».

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια; Κάποιες σκέψεις και συναισθήματα σχετικά με την επαφή σας με το παιδικό κοινό;
«Προφανώς και είναι μια οικογενειακή παράσταση, ιδανική για την περίοδο των Χριστουγέννων... και ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο του θεάτρου -κάτι που, δυστυχώς, στην εποχή μας  γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο! Λατρεύω τα παιδιά…, τον αυθορμητισμό τους και την αγάπη τους που είναι ανιδιοτελής…».

Πείτε μας δυο λόγια, δυο στιχάκια από αυτά που ακούγονται στην παράσταση ή περιγράψτε μας  μια σκηνή –ό,τι σας έρθει πρώτο στον νου.
«“Αν κοιτάς χαμηλά, δε θα πας ψηλά”»... Γενικά, το έργο είναι πολύ γνωστό στο κοινό, όλοι ξέρουν την ιστορία και αυτό το κάνει ακόμα πιο όμορφο».

Στην πολυδιάστατη καλλιτεχνική σας διαδρομή, κάποια στιγμή που αγαπάτε ιδιαίτερα;
«Η κυκλοφορία και η παρουσίαση του τέταρτου προσωπικού μου άλμπουμ “Soundtrack”. Ιδιαίτερα η παρουσίασή του, ολόκληρο και οπτικοποιημένο στα Village Cinemas τον περασμένο Μάρτιο, ήταν μια συγκινητική στιγμή».

Κάποιες συνεργασίες, κάποια πρόσωπα που ξεχωρίζετε;
«Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με τον Βασίλη Καρρά, τον  Γιάννη Πλούταρχο και την Έλλη Κοκκίνου στην Ιερά Οδό, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Χαίρομαι που βρίσκομαι στο πλάι καταξιωμένων καλλιτεχνών. Ο  καθένας  κάνει το πρόγραμμά του,  έχει τη δίκη του ταυτότητα και ο κόσμος μας στηρίζει -κάτι που είναι πολύ σημαντικό  στη δουλειά μας».

Ένα σχόλιό σας για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι;
«Όπως σε όλες τις χώρες και σε όλες τις εποχές, υπάρχουν καλές και ατυχείς στιγμές. Θεωρώ πως ο καλύτερος κριτής είναι ο χρόνος».

Κάτι που σας φτιάχνει τη διάθεση;
«Το καλό φαγητό -όσο απίστευτο κι αν φαίνεται».

Κάτι που τη χαλά;
«Η αγένεια».

Μια αγωνία σας;
«Να είναι γερή και υγιής η οικογένειά μου».

Και μια ευχή σας;
«Ανοιχτά μάτια και κλειστά κινητά...».

Να κλείσουμε με κάποιον στίχο αγαπημένου σας τραγουδιού;
«“Δε με νοιάζουν των άλλων οι γνώμες, δεν τρομάζω από τους χειμώνες”»- “Ενθάδε κείται”».

Ταυτότητα Παράστασης
Πρωταγωνιστούν:
Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Νάντια Μπουλέ
Αργύρης Αγγέλου/ Άρης Πλασκασοβίτης
Κατερίνα Στικούδη

Στο ρόλο της Annie οι μικρές:
Πέγκυ Μανωλά και Δανάη Τσούμου
 
Σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική διεύθυνση- Διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Video design: Κάρολος Πορφύρης
Φωνητική διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης

Προτεινόμενα για εσάς