Κόσοβο: Διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 12:02
A- A A+

Διαβουλεύσεις αρχίζει σήμερα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου (DPK), Χασίμ Θάτσι, με τους εκπροσώπους των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη συγκρότηση νέων κυβερνητικών θεσμών.

Οπως μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα στην Πρίστινα, ο κ. Θάτσι θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Ενωσης Κοσόβου και πρόεδρο του Κοσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου και τον πρόεδρο της Συμμαχίας για ένα νέο Κόσοβο, Μπετζέτ Πατσόλι.

Αύριο, ο ηγέτης του DPK, όπως ανακοινώθηκε, θα έχει συνομιλίες με τον ηγέτη της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δαρδανίας, κ. Νεντζάτ Ντάτσι και εκπροσώπους της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου.

Ο κ. Θάτσι ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί και με τον ηγέτη του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος ORA, κ. Βετόν Σουρόι, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει βουλευτές στη νέα Βουλή.

Οι εκλογές στο Κόσοβο διεξήχθησαν στις 17 Νοεμβρίου και το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου κατέλαβε με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα 37 έδρες στη Βουλή, ενώ η Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου 25.

Η Συμμαχία για ένα νέο Κόσοβο έχει 13 έδρες, η Δημοκρατική Συμμαχία Δαρδανίας 11 και η Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου 10 έδρες. Οι Σέρβοι και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων μειονοτήτων θα έχουν στη νέα Βουλή 24 έδρες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή