Μηνύουν για εξύβριση τη Νίνα Κασιμάτη οι ειδικοί φρουροί

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 14:52
UPD:19:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
A- A A+

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δηλώσεις της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Νίνας Κασιμάτη, σε βάρος αστυνομικών, με ανάρτησή της.

Συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους Βασίλη Καπερνάρο και Εβίτα Βαρελά, οι συνδικαλιστές γνωστοποίησαν στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την πρόθεσή τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της, αλλά και αγωγές. Όπως υποστήριξαν, σκοπός των δηλώσεων της κ. Κασιμάτη ήταν η στοχοποίηση των αστυνομικών οργάνων.

Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος επισήμανε ότι για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών κι έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά σημείωσε πως οι δηλώσεις της κ. Κασιμάτη αποτελούν στοχοποίηση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

«Δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ζητώντας από τους αρμόδιους «να βάλουν στη θέση της την κυρία βουλευτή και όποιον άλλον προβαίνει σε έκνομες ενέργειας».

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ζήτησε από τη βουλευτή «να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι"».

Και σε ανάρτησή του, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ύβρης και ρατσισμός ζητούν τιμωρία... Ζητούμε να εφαρμοστούν οι κανόνες της δημόσιας τάξης του Οργανισμού της ΕΛ.ΑΣ. και της προσωπικότητας των αστυνομικών.

Η καθύβριση, η επιλογή και στοχοποίηση του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν προκατάληψη και θυματοποίηση των αστυνομικών και ως τέτοια επιβάλλουν την τιμωρία σύμφωνα με τις εκ νέου τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, καθώς αποτελεί εξύβριση που φέρει ρατσιστικά χαρακτηριστικά» αναφέρουν οι ειδικοί φρουροί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή