Μαυροβούνιο: Εξι χρόνια φυλάκιση σε μηχανοδηγό τρένου

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 12:52
A- A A+

Ποινή φυλάκισης έξι ετών επέβαλε σήμερα το Δικαστήριο της Ποντγκόριτσα σε μηχανοδηγό ηλεκτροκίνητης αμαξοστοιχίας, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2006 στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 47 επιβάτες, ενώ περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι τραυματίσηκαν.

Το δυστύχημα συνέβη στις 23 Ιανουαρίου του 2006, όταν η ηλεκτροκίνητη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Μπιέλο Πόλιε έως την Ποντγκόριτσα και το Μπαρ, κοντά στην ορεινή περιοχή Μπίοτσε, στην έξοδο από τούνελ εκτροχιάστηκε και έπεσε σε χαράδρα.

Ο μηχανοδηγός κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο, επειδή έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, καθώς απέτυχε να φρενάρει με αποτέλεσμα τη φρενήρη πορεία του τρένου.

Το Δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για την υπόθεση, στην πλειοψηφία μέλη της διοίκησης και υπαλλήλους της εταιρίας «Σιδηρόδρομοι Μαυροβουνίου».

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας ο καταδικασθείς δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι «η δίκη ήταν μία φάρσα».

«Οταν κλήθηκαν εμπειρογνώμονες από το Βελιγράδι αντιλήφθηκα ότι όλα ήταν στημένα. Συνεργάζονταν και συνεργάζονται με τον οργανισμό σιδηροδρόμων Μαυροβουνίου. Κατάλαβα ότι θα επιρρίψουν πάνω μου όλες τις ευθύνες», ανέφερε.

Ο συνήγορός του ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Δυσαρέσκεια για την καταδικαστική απόφαση εξέφρασαν και τα μέλη της οικογένειας των θυμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή