Οι σίγουροι (7) πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 10:57
UPD:10:58
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει από το βράδυ της Τετάρτης (11/12) τους 7 πιθανούς αντιπάλους του στην φάση των «32» του Europa League και απόψε (12/12) θα μάθει και τους υπόλοιπους μιας και θα πέσει η «αυλαία» της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA.

Στην κλήρωση της προσεχούς Δευτέρας (16/12) η ελληνική ομάδα θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων, οπότε με βάση τα κριτήρια που έχει βάλει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία (βαθμολογία, διαφορά γκολ, καλύτερη επίθεση, καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, νίκες, εκτός έδρας νίκες) οι ομάδες που έως τώρα θα μπουν στους ισχυρούς είναι, ο  Άγιαξ, η Σάλτσμπουργκ, η Ίντερ και η Μπενφίκα.Ο Ολυμπιακός, η Λεβερκούζεν, η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Μπριζ πηγαίνουν στο γκρουπ των αδυνάτων. 

Στο γκρουπ των ισχυρών θα βρίσκονται επίσης και οι ομάδες που έχουν «κλειδώσει» την πρωτιά των ομίλων του Europa League, δηλαδή, οι Σεβίλη, Σέλτικ και Εσπανιόλ (το παζλ θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης).

Δεν  μπορεί να κληρωθεί με το ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός, καθώς η κυπριακή ομάδα που τερμάτισε 2η στον όμιλό της θα μπει στο γκρουπ των αδυνάτων.

Γκρουπ ισχυρών (οι 12 πρώτοι των ομίλων και οι 4 καλύτερες τρίτες του Champions League)

Σεβίλη, Σέλτικ, Εσπανιόλ, Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα, ενώ αναμένονται άλλες 9 ομάδες.

Γκρουπ αδυνάτων (12 δεύτεροι των ομίλων του Europa League και 4 εναπομείνασες τρίτες του CL)

Ολυμπιακός, ΑΠΟΕΛ, Λεβερκούζεν, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μπριζ και άλλες 11 ομάδες

Να επισημανθεί εδώ ότι έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά δεν έχουν κατανεμηθεί ακόμη και οι: Βασιλεία, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ΛΑΣΚ Λίντσερ, Γάνδη, Βόλφσμπουργκ, Μπράγκα, Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις