H Oppo θέλει να καταργήσει το notch πάνω από την οθόνη

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 10:15
A- A A+

Η Oppo φαίνεται πως θέλει να φέρει μία μικρή επανάσταση στο σχεδιασμό των μοντέρνων κινητών τηλεφώνων, καταργώντας το notch της κάμερας.

Η μπροστινή κάμερα που αναλαμβάνει το ρόλο της λήψης των selfies είναι εκείνη που προκαλεί σχεδιαστικές προκλήσεις στο σχεδιασμό των smartphones, αφού, εκτός από το notch, τη μικρή «σταγόνα», δηλαδή, που υπάρχει στο πάνω μέρος της οθόνης, η άλλη επιλογή είναι η αναδιπλούμενη κάμερα, εάν επιθυμεί ένας κατασκευαστής να εκμεταλλευτεί όλη την επιφάνεια της οθόνης.

Στο πλαίσιο του Oppo INNO, μίας εκδήλωσης που έχει ως στόχο της την παρουσίαση καινοτόμων προτάσεων, η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδια της για ένα νέο κινητό τηλέφωνο που θα μπορεί να κρύψει, ουσιαστικά, την μπροστινή κάμερα κάτω από το γυαλί της οθόνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Oppo έδειξε στο πλαίσιο του INNO, ένα λειτουργικό πρωτότυπο της συσκευής, το οποίο μπορούσαν να δοκιμάσουν δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου και YouTubers. Τα περισσότερα σχόλια ήταν θετικά και υπήρξε γενική ομολογία ότι ο σχεδιασμός των μελλοντικών smartphones θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά, μετά την υιοθέτηση ενός τέτοιου προτύπου.

Σε κάθε περίπτωση, η Oppo απέφυγε να δώσει ένα σαφές χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο θα έρθει σε μαζική παραγωγή η εν λόγω καινοτομία, αλλά φαίνεται πως είναι αρκετά ώριμη η πρότασή της, επομένως δεν θα περιμένουμε πολύ μέχρι την πρώτη εμπορική της εμφάνιση. Η εν λόγω τεχνολογία, πάντως, αναμένεται να αποτελέσει ένα κεντρικό μέρος της παρουσίας Oppo στο επερχόμενο Mobile World Congress του 2020 στη Βαρκελώνη, προκειμένου να δει η εταιρεία και τις πρώτες αντιδράσεις από το ευρωπαϊκό κοινό.

Είναι κοινή παραδοχή, πάντως, ότι η Oppo είναι μια εταιρεία που δεν φείδεται προσπαθειών να ταράξει τα νερά του mobile κόσμου, με τις καινοτομίες που κατά καιρούς παρουσιάζει στο κοινό, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ετοιμάζεται για κάτι που πρόκειται να αλλάξει τον σχεδιασμό των μοντέρνων smartphones.

Προτεινόμενα για εσάς