Κεμζούρα: Να βάλουμε δύσκολα στη Ρεάλ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 15:56
UPD:16:02
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Να βάλει δύσκολα στην Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει το βράδυ της Πέμπτης (12/12, 22:00) ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή του λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την ισπανική πρωτεύουσα.

Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη σαφώς κι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο ο Κεστούτις Κεμζούρα, προτίμησε να μιλήσει περισσότερο για το πώς θα πρέπει η ομάδα του να αντιμετωπίσει τον αγώνα κι όχι για το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε με τον αρχηγό της.

«Θα χρειαστεί να ξοδέψω πολύ χρόνο για να πω σε όλους πόσο καλή ομάδα είναι η Ρεάλ» τόνισε αρχικά ο Λιθουανός τεχνικός και συνέχισε: «Ειδικά στην έδρα της, παίζει πολύ ομαδικά και είναι ιδιαίτερα δυνατή. Εστιάζουμε περισσότερο στους εαυτούς μας. Θα πρέπει να ελέγξουμε και στις δύο πλευρές του γηπέδου τον ρυθμό, γιατί θα υπάρχουν πολλοί αιφνιδιασμοί και transition.

Φυσικά θα πρέπει να μειώσουμε τον μέσο όρο τους στην επίθεση, με το να μην τους δίνουμε εύκολους πόντους. Είναι σπουδαία ομάδα, με σπουδαίους παίκτες και θα σκοράρουν. Όμως, θα πρέπει να τους το κάνουμε δύσκολο.

Θα πρέπει να έχουμε συμπαγή άμυνα και να σκοράρουμε. Να ελέγξουμε και να περιορίσουμε τη δημιουργικότητα του Καμπάτσο. Έχουμε σπουδαίους σκόρερ και εκτελεστές στην περιφέρεια. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να σταματήσουμε το ποστ απ παιχνίδι του Ντεκ».

Ερωτηθείς για το αν η απουσία του Βασίλη Σπανούλη αλλάξει τα πλάνα του ίδιου και των συνεργατών του, απάντησε: «Αλλάζει κάποια από τα πλάνα μας, αλλά έχουμε αρκετά γκαρντ στο ροτέισον. Οπότε ο επόμενος που ακολουθεί θα κληθεί να καλύψει το κενό. Πρέπει να βγουν μπροστά οι άλλοι περιφερειακοί και να κάνουν κάποια έξτρα δουλειά».

Ρωτήθηκε επίσης εάν εκτιμά πως οι παίκτες του έχουν ξεπεράσει την ήττα στο ΟΑΚΑ. Η απάντηση του ήταν η ακόλουθη: «Εγώ πιστεύω ναι, αλλά θα το διαπιστώσουμε την Πέμπτη στο παρκέ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις