ΗΠΑ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στη ναυτική βάση της Πενσακόλα

Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 22:05
UPD:22:08
via REUTERS/US NAVY
A- A A+

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει το FBI την επίθεση στη ναυτική βάση της Πενσακόλα στη Φλόριντα, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο δράστης, ο υποσμηναγός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας ενήργησε μόνος.

Κατά την επίθεση, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν, όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των ερευνών του FBI σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο κύριος στόχος μας είναι να επιβεβαιώσουμε εάν ενήργησε μόνος του ή ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου», δήλωσε η Ρέιτσελ Ροχάς σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Το FBI εργάζεται «με την υπόθεση ότι αυτό ήταν τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε. Οι ερευνητές ανακρίνουν τους Σαουδάραβες φοιτητές που εκπαιδεύονταν μαζί με τον δράστη της επίθεσης στη βάση.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο ύποπτος ήταν μέλος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος βρισκόταν στη βάση στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, στόχος του οποίου ήταν η ενίσχυση των δεσμών με τους ξένους συμμάχους. Σύμφωνα με το FBI, πρόκειται για τον δεύτερο υποσμηναγό Μοχάμεντ Σαΐντ Αλσαμράνι, 21 ετών.

Ένας βοηθός σερίφη πυροβόλησε θανάσιμα τον δράστη, δήλωσαν οι αρχές, δίνοντας τέλος στη δεύτερη αιματηρή επίθεση σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ μέσα σε μια εβδομάδα. Λίγο αργότερα, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας τηλεφώνησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να δεσμευτεί για την υποστήριξη της χώρας του στην έρευνα.

Σύμφωνα με τους «New York Times», ο Σαουδάραβας αξιωματικός είχε προβάλει κάποια βίντεο με μαζικές δολοφονίες σε ένα πάρτι το προηγούμενο βράδυ της επίθεσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, DPA, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή