Ουκρανία: Δεκατέσσερις αγνοούμενοι έπειτα από φωτιά σε κτήριο

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 13:44
UPD:13:48
REUTERS/VOLOKIN YEVGENY
A- A A+

Δεκατέσσερις άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στην Ουκρανία έπειτα από φωτιά σε κτήριο στην Οδησσό, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από τη φωτιά, η οποία ξέσπασε την Τετάρτη σε κτίριο στο κέντρο της πόλης στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία αρκετών λυκείων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχασε τη ζωή της μια 16χρονη μαθήτρια και τραυματίστηκαν 27 άνθρωποι. Το κτήριο καταστράφηκε εν μέρει.

DEMIAN GANUL VIA REUTERS/DEMIAN GANUL

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί, αλλά δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα κατεστραμμένα μέρη του εξαώροφου κτηρίου.

«Ελπίζουμε όλοι ότι από τους 14 αγνοούμενους θα βρεθούν ζωντανοί όσο το δυνατόν περισσότεροι», ανέφερε σε μήνυμά του στο Facebook ο Ζελένσκι.

Μεταξύ των τραυματιών είναι επτά πυροσβέστες, ενώ πέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια της φωτιάς, ενώ το ουκρανικό κοινοβούλιο τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Οι πυρκαγιές με θύματα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Ουκρανία, όπου ο σεβασμός στους κανόνες ασφάλειας είναι αμφιλεγόμενος και πολλές υποδομές είναι πολύ παλιές.

Τον Αύγουστο, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε ξενοδοχείο της Οδησσού. Τον Ιούνιο και πάλι στην Οδησσό έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή