ΥΠΠΟ: Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Έργων 2007

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 16:11
A- A A+

Τα Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Έργων 2007 ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Συγκεκριμένα απονέμονται τα εξής βραβεία:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το Α' Βραβείο απονέμεται στον Πολυχρόνη Κουτσάκη για το έργο του «Σύστημα ρολόϊ» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Πέτρος Εμμανουήλ». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου είναι 9.000 ευρώ.

Το Β' Βραβείο απονέμεται στο Σάκη Σερέφα για το έργο του «Αποστολή στον πλανήτη γη» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Ζόζεφ Λέμπιγκ». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου είναι 5.000 ευρώ.

Το Γ' Βραβείο δίδεται από κοινού στον Αντώνη Δωριάδη για το έργο του «La shoah» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αρκάς», και στο Γιώργο Κώνστα για το έργο του «Ο συντηρητής» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Ξένος Απόστολος». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 3.000 ευρώ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Το Α' Βραβείο απονέμεται στη Μαρία Κολοβού για το έργο της «Κάποιος ν΄ ανάψει το φεγγάρι», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Θαλασσινός Μήτσου». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 8.000 ευρώ.

Το Β' Βραβείο δίδεται από κοινού στη Χαρούλα Αποστολίδου για το έργο της «Που είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα;» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Φιλυρέα», και στο Δημήτρη Ζούγκο για το έργο του «Οι ζητιάνοι» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Figlio di Magdalena». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου είναι 5.000 ευρώ.

Το Γ' Βραβείο απονέμεται στην Αικατερίνη Διακουμοπούλου για το έργο της «Έως την πύλη του Φόρου» το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Ποιϊματίας». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου είναι 3.000 ευρώ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το Α' Βραβείο απονέμεται στους ¶γγελο Αγγέλου και Θωμαΐδα Σίνη για το έργο τους «Ένα Ανάποδο Ταξίδι» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Τυρμπουσόν και Χλόη». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 8.000 ευρώ.

Το Β' Βραβείο απονέμεται στην Αικατερίνη Παπαδημητρίου για το έργο της «Η Επανάσταση των παιχνιδιών», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αραχνούλα». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.

Τέλος το Γ' Βραβείο απονέμεται στον Ευάγγελο Δήμο για το έργο του «Η μυρμηγκοφωλιά», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Χριστόφορος Κολόμβος» (χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ).

Προτεινόμενα για εσάς