Ν. Υόρκη - Επαφές Μιλόσοσκι για την προβολή των θέσεων των Σκοπίων

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 17:04
A- A A+

«Ενθάρρυνα τον κ. Μάθιου Νίμιτς να παροτρύνει την ελληνική πλευρά για συχνότερες επαφές ανωτέρου πολιτικού επιπέδου, ώστε να μπορέσουμε ως γείτονες να ανταλλάξουμε ανοικτές και ειλικρινείς απόψεις για τους κοινούς μας στόχους, για τα θέματα για τα οποία οι απόψεις μας συγκλίνουν ή αποκλίνουν. Ο κ. Νίμιτς είναι έμπειρος διπλωμάτης, του οποίου οι προσπάθειες στη μεσολάβηση στη διμερή εκκρεμότητα μεταξύ της Ελλάδας και της Μακεδονίας στηρίζονται από την κυβέρνηση της χώρας μου». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, όπου είχε συνομιλίες και με τους μονίμους αντιπροσώπους των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Κίνας στον ΟΗΕ.

Όπως είπε ο κ. Μιλόσοσκι, στο πλαίσιο των συνομιλιών αυτών -που μεταξύ άλλων επικεντρώθηκαν στο ζήτημα του Κοσόβου- είχε την ευκαιρία να προβάλει την υποψηφιότητα της χώρας του για ένταξη στο ΝΑΤΟ και για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ε.Ε. το ταχύτερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, οι αντιπρόσωποι των χωρών των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο της ΠΓΔΜ, έδειξαν κατανόηση για τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στην περιοχή και εξέφρασαν τη στήριξή τους στις επιδιώξεις της εξωτερικής πολιτικής των Σκοπίων.

Ο κ. Μιλόσοσκι συνεχίζει την πενθήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, με συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με βουλευτές και γερουσιαστές των ΗΠΑ.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή