Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του καιρού από αργά το βράδυ από τη βορειοανατολική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα βορειοανατολικά. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και τις υπόλοιπες περιοχές και τη νύχτα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενταθούν τοπικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανές βροχές στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως από το απόγευμα. Στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στην Ανατολική Θεσσαλία, αργά τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές περιοχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Ανεμοι: Βόρειοι 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια κυρίως από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα βόρεια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και από τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τη Θεσσαλία. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική ακι την Κεντρική Στερεά, το Νότιο Ιόνιο – υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα – και την Πελοπόννησο - υψόμετρο πάνω από 350 μέτρα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανότητα καταιγίδων στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ανεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και τοπιοκά στο Βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή