Σε απολογία Ολυμπιακός και άλλες έξι ΠΑΕ

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 13:03
UPD:13:11
Eurokinissi Sports/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λίγκας, για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Βάσει κατηγορητηρίου, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο τιμωρίας της έδρας τους για δύο έως τέσσερις αναμετρήσεις, που σημαίνει ότι εφόσον υπάρξει τέτοια ποινή και διατηρηθεί, είναι πιθανό το ντέρμπι «αιωνίων» της 17ης αγωνιστικής να διεξαχθεί χωρίς θεατές.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε -μεταξύ άλλων- με το άρθρο 15 4α και 4β του Πειθαρχικού Κώδικα («Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου»), που επιφέρει πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Αν η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, προβλέπεται πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και «λουκέτο» στην έδρα από 2 έως 4 αγωνιστικές.

Ακόμη, το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής κάλεσε σε απολογία για τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Πανιώνιος.

Οι κληθείσες ομάδας θα δώσουν τις εξηγήσεις τους την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 11:00.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις