«Πυρά» Π. Πολάκη για την παύση της δίωξης στον Ν. Γεωργιάδη

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 16:05
UPD:16:19
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την παύση της ποινικής δίωξης κατά του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων στη Μολδαβία, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, επικρίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει: «Προσοχή, το άρθρο με το οποίο τη γλίτωσε αναθεωρήθηκε τον Νοέμβριο επί κυβέρνησης ΝΔ! Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε καταψηφίσει!».

Κατά τον κ. Πολάκη, «αυτή η "παραγραφή" θα περάσει στις μαύρες σελίδες της ελληνικής Δικαιοσύνης και των ποινικών της κωδίκων!».

«Νίκο Γεωργιάδη δεν είσαι αθώος, είσαι ένα βδέλυγμα του ανθρώπινου είδους» γράφει ο Παύλος Πολάκης και διερωτάται: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτή την προσβολή του κοινού περι δικαίου αισθήματος;».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υποστήριξε στην αγόρευσή της ότι είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής για τον Νίκο Γεωργιάδη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ίδια δεν το επιθυμεί.

Πρωτόδικα ο πρώην βουλευτής είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικειο της Αθήνας τον είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ενώ δεν του είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή