Τι είπε και τι δεν είπε ο Τραμπ για τις βρετανικές εκλογές

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 15:50
UPD:15:54
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Έγκρατής, όπως ακριβώς επιθυμούσε η Ντάουνινγκ Στριτ, υπήρξε ο Αμερικανός πρόεδρος όσον αφορά τις επικείμενες βρετανικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Αν και δεν κρύβει τη θέση του υπέρ του Brexit, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι θα μείνει «εκτός» και αρκέστηκε να δηλώσει πως θα είναι όντως «μία σημαντική εκλογική διαμάχη σε μία μεγάλη χώρα».

Στο μοναδικό θέμα που αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος είναι στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS), τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται καθόλου γι’ αυτό στο πλαίσιο μίας εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit. Το αντίθετο, έχει υποστηρίξει – δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει αποδείξεις – ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Τραμπ έχει ήδη κάνει μία πρώτη παρέμβαση στις βρετανικές εκλογές, εκφράζοντας δημοσίως την άποψή του τον Οκτώβριο ότι ο Κόρμπιν θα ήταν «πολύ κακός» για τη Βρετανία και παροτρύνοντας τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να συμμαχήσει με τον ηγέτη του κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.

Η ανησυχία ανώτατων στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος είναι μήπως ο Ντόναλντ Τραμπ προβεί σε κάποια δήλωση κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο οποία ενδεχομένως πλήξει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή