Ο Τζόνσον καλεί τον Τραμπ να μην εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 14:19
UPD:14:19
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ να μην εμπλακεί στις βρετανικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου έστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στο Λονδίνο για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτό που παραδοσιακά δεν κάνουμε ως αγαπημένοι σύμμαχοι και φίλοι είναι να εμπλεκόμαστε στις προεκλογικές εκστρατείες ο ένας του άλλου. Αυτό είναι το καλύτερο», δήλωσε στο ραδιόφωνο LBC ο Τζόνσον, το κόμμα του οποίου διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη κάνει μία πρώτη παρέμβαση στις βρετανικές εκλογές, εκφράζοντας δημοσίως την άποψή του τον Οκτώβριο ότι ο Κόρμπιν θα ήταν «πολύ κακός» για τη Βρετανία και παροτρύνοντας τον Τζόνσον να συμμαχήσει με τον ηγέτη του κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Κόρμπιν από την πλευρά του χρησιμοποιεί στην προεκλογική εκστρατεία του την «ιδιαίτερη προτίμηση» του Αμερικανού προέδρου προς τον πολιτικό του αντίπαλο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως έχει στην κατοχή του έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα τεθεί προς διαπραγμάτευση σε όποια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ τη μετά Brexit εποχή.

Η ανησυχία ανώτατων στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος είναι μήπως ο Ντόναλντ Τραμπ προβεί σε κάποια δήλωση κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο οποία ενδεχομένως πλήξει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ παρεμβαίνει στη βρετανική πολιτική με ανάλογου τύπου σχόλια. Σε προηγούμενη επίσκεψή του έχει ασκήσει επίσης κριτική στην πρώην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή