Παραιτήθηκε ο Βασίλης Μαγγίνας

H Φάνη Πάλλη-Πετραλιά νέα υπουργός Απασχόλησης
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2007 15:36
UPD:16/12/2007 01:45
A- A A+

THN ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του για λόγους ευθιξίας υπέβαλε το Σάββατο ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό. Καθήκοντα υπουργού Απασχόλησης αναλαμβάνει η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία θα ορκιστεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Σταθερή και αμετάβλητη θέση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση χωρίς εκπτώσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ο Κόσμος του Επενδυτή, ο Β. Μαγγίνας κατέχει πολεοδομική άδεια για αναψυκτήριο, βάσει της οποίας έχει χτίσει την κατοικία του στο Κορωπί.

Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι η χωροταξική ζώνη στην οποία είναι χτισμένο το σπίτι δεν είναι οικιστική. Στη συγκεκριμένη περιοχή τα μόνα κτίρια που μπορούν να ανεγερθούν είναι αναψυκτήρια, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικά κέντρα και γηροκομεία.

Ο ίδιος ο Βασίλης Μαγγίνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλά για προσωπική επίθεση εναντίον του, λόγω των αλλαγών που προωθεί στο Ασφαλιστικό http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/15/1452527.htm .

Σχετικά με την οικία στο Κορωπί, αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή όλες οι άδειες είναι ίδιες, δηλαδή για αναψυκτήρια, και πως ο ίδιος έχει πληρώσει τα τέλη που προβλέπονται.

Σήμερα ο κ. Μαγγίνας βρέθηκε επί επτά ώρες στο γραφείο του στο υπουργείο Απασχόλησης χωρίς να κάνει καμία απολύτως δήλωση.

Tην Παρασκευή, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός απέφυγε να προσφέρει σαφή κάλυψη στον κ. Μαγγίνα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/15/1452518.htm , σχετικά με το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας αλλά και των πολεοδομικών παραβάσεων που του αποδίδονται σε δημοσίευμα.

Ο κ. Κ. Καραμανλής, περιορίστηκε να πει ότι «έχει δώσει διευκρινίσεις ο υπουργός». Επίσης τόνισε ότι ισχύει η δέσμευσή του για μηδενική ανοχή σε θέματα διαφάνειας.

Η δήλωση του Θ. Ρουσόπουλου

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Βασίλης Μαγγίνας υπέβαλε, σήμερα το πρωί, για λόγους ευθιξίας την παραίτησή του. Ο Πρωθυπουργός την έκανε αποδεκτή και ευχαρίστησε τον κ. Μαγγίνα για την σημαντική προσφορά του στο θέμα της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.

Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε καθήκοντα Υπουργού Απασχόλησης στην κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Σταθερή και αμετάβλητη θέση της Κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση χωρίς εκπτώσεις, με σταθερό γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Η ορκωμοσία της νέας Υπουργού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 12:00 το πρωί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΠΑΣΟΚ: Καθυστερημένη παραίτηση

"Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και ημέρες, δήλωσε ευθαρσώς ότι ο κ. Μαγγίνας έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Από την σημερινή τόσο καθυστερημένη παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης, το πραγματικό ζήτημα του ανακύπτει για την χώρα, είναι ο τρόπος λειτουργίας του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος τόσες ημέρες έκανε απέλπιδες προσπάθειες να συγκαλύψει τις παρανομίες του υπουργού του, να κρατήσει τον κ. Μαγγίνα στην θέση του".

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, επισημαίνοντας επίσης τα εξής: "Σε κάθε περίπτωση, μετά την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης και την σημερινή παραίτηση Μαγγίνα, η πολιτική και η ηθική νομιμοποίηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων του κ. Καραμανλή, κατέρρευσε και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος".

ΚΚΕ: H παραίτηση Μαγγίνα δεν αθωώνει την κυβερνητική πολιτική

"Η παραίτηση του Β. Μαγγίνα δεν αθωώνει, ούτε θα αλλάξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς είναι εκτεταμένα στα κόμματα που διαχειρίζονται την αστική εξουσία και υπηρετούν την καπιταλιστική εκμετάλλευση", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

"Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν. Αντίθετα πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της. Χρειάζεται να κλιμακώσουν και να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, ώστε να της υψώσουν μεγαλύτερα εμπόδια και να διαμορφώσουν κοινωνικοπολιτικούς όρους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη νικηφόρο αντεπίθεση".

ΣΥΝ: Γεγονός η πρώτη ήττα της κυβέρνησης

"Η πρώτη ήττα της κυβέρνησης Καραμανλή μετά τις εκλογές είναι πια γεγονός, νωρίτερα απ? ότι κι εμείς περιμέναμε. Η παραίτηση του κ. Μαγγίνα, πέρα από την επίκληση λόγων ευθιξίας, συνιστά υποχώρηση της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση της κοινωνίας, στο ζήτημα του ασφαλιστικού", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

"Το τρικ της "θυσίας" του κ. Μαγγίνα για να προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης δεν πρόκειται να πιάσει. Όσους υπουργούς και να αλλάξει ο Πρωθυπουργός δεν θα αφήσουμε να μειώσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα".

ΛΑΟΣ: Η κυβέρνηση λάθος αρμενίζει

"Η μεταρύθμιση του ασφαλιστικού δείχνει την απορρύθμιση της Κυβέρνησης. Είναι ο τρίτος Υπουργός που αποπέμπεται από το συγκεκριμένο Υπουργείο. Ελπίζω η νέα επιλογή του Πρωθυπουργού να στεριώσει. Η Κυβέρνηση λάθος αρμενίζει το σκάφος και δε φταιει ο Ελληνικός λαός να πιάσει ξέρα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή