Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία χιονοπτώσεις πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -6 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Βροχές στα νησιά του Ιονίου και τις ηπειρωτικές παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές, από το απόγευμα θα περιοριστούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στις νοτιότερες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα νότια πεδινά και χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κυρίως στις δυτικότερες περιοχές μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί που θα ενισχυθούν το βράδυ στα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 5 Μποφόρ.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 και αργότερα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και στα νοτιοδυτικά τοπικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, το Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ανεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί το πρωΐ κυρίως στη βορειανατολική Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή