Παρέσυρε την Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 22:45
UPD:23:01
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός στο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο και με τον Τζίμερ Φριντέτ να «πυροβολεί» (21 πόντους), διέλυσε με 100-68 την Μπασκόνια στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η τρίτη διαδοχική νίκη των «πρασίνων» στην Euroleague, μετά τα διπλά με Ζαλγκίρις και Μπάγερν ανέβασε το ρεκόρ των «πρασίνων» στο 7-4 και, πλέον, ακολουθεί ένα ακόμη εντός έδρας ματς, με τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό. 

Ο κόσμος αποθέωσε τον Αμερικανό τεχνικό, όπως και τους παίκτες της ομάδας, που ανταπέδωσαν στο φινάλε το χειροκρότημα.

Η επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στο ΟΑΚΑ έφερε ενέργεια στο «τριφύλλι» και σε συνδυασμό με το ταλέντο των παικτών του, έφερε μία μεγάλη νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν η ελληνική ομάδα στην προσπάθειά της να προκριθεί στα play offs.

Η προσήλωση στην άμυνα και οι σωστές επιλογές στην επίθεση ήταν τα «κλειδιά» της επιτυχίας του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» παίζοντας πολλές φορές... στα όρια του φάουλ υποχρέωσαν τους Βάσκους σε 12 λάθη, παρότι η ομάδα του Περάσοβιτς κυριάρχησε στα επιθετικά ριμπάουνττ (17 έναντι 11 των γηπεδούχων).

Παράλληλα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να... απενεργοποιήσουν τον «ιθύνοντα νου» της ισπανικής ομάδας, Τορνικέ Σενγκέλια (11π., με απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας), τη στιγμή που ο Τζίμερ Φριντέτ έμεινε αυτή τη φορά 29 λεπτά στο παρκέ, δίνοντας ρεσιτάλ στην επίθεση (21π. με 4/5τρ.)! 

Ο Παναθηναϊκός μετά το... νωχελικό πρώτο 10λεπτο, απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ και με την εμφάνισή του τόνωσε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή του ενόψει του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα και πάλι στο ΟΑΚΑ!

Στον αντίποδα, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν είχε καμία τύχη στο ματς με 8/31 τρίποντα και 6/14 βολές, ενώ ο Γιουσούφα Φολ ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση (12π., 7ρ.).  


 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις