Βουλγαρία: Εως τους -12 βαθμούς το θερμόμετρο

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007 10:33
A- A A+

Κρύο και χιόνι, κυρίως στα ορεινά, επικρατεί στη Βουλγαρία, όπου το θερμόμετρο τα τελευταία 24ωρα υποχώρησε έως τους -12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Αρκετά ορεινά περάσματα στην οροσειρά Στάρα Πλάνινα έχουν κλείσει λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και το Σαββατοκύριακο είχε απαγορευτεί η κίνηση όλων των βαρέων οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου, στο οποίο διεξαγόταν, ωστόσο, κανονικά η κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων.

Οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στην κεντρική και ανατολική Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων μεγάλων πόλεων όπως το Πλόβντιβ, Βίντιν και Μπουργκάς.

Στη Σόφια έπεσε χιόνι τα προηγούμενα 24ωρα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Τα συνεργεία καθαρισμού των δρόμων παραμένουν σε επιφυλακή για την περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.

Για σήμερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βουλγαρίας προβλέπει νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σε ορισμένες περιοχές αναμένονται και χιονοπτώσεις. Οι ανώτατες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Σόφια γύρω στο μηδέν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή