YouGov: Οι εκλογές θα δώσουν την πιο άνετη νίκη από το 1987 στους Τόρις του Τζόνσον

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 10:41
UPD:11:29
REUTERS/PETER NICHOLLS
A- A A+

To Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον μπορεί να έχει υποστεί έντονους εσωτερικούς κλυδωνισμούς λόγω των διαφορετικών θέσεων για το Brexit, αλλά έχει όπως φαίνεται κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας Βρετανών. Σύμφωνα με έρευνα του YouGov, που χρησιμοποιεί μία διαφορετική μεθοδολογία από τις συνήθεις δημοσκοπήσεις για να προβλέψει τις έδρες, που θα εξασφαλίσει το κάθε κόμμα οι Τόρις θα βγουν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου αισθητά ενισχυμένοι. 

Συγκεκριμένα από την έρευνα προκύπτει ότι θα έχουν άνετη αυτοδυναμία (68 έδρες). Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι θα λάβουν τις 359 από τις 650 έδρες στη Βουλή, δηλαδή 42 περισσότερες σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές. Εάν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί θα είναι η καλύτερη για τους Συντηρητικούς από το 1987, στην τρίτη εκλογική νίκη της Μάργκαρετ Θάτσερ. 

Από την άλλη για τους Εργατικούς οι προοπτικές διαγράφονται ζοφερές. Εκτιμάται ότι θα κερδίσουν 211 έδρες, 51 λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Από τα μικρότερα κόμματα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες υπολογίζεται ότι θα κερδίσουν 13 έδρες και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας 43 έδρες. 

Στις εκλογές του 2017 η αντίστοιχη έρευνα του YouGov είχε προβλέψει ότι η Τερέζα Μέι θα χάσει την αυτοδυναμία στη Βουλή, την ώρα που άλλες δημοσκοπήσεις έδιναν ευρεία νίκη στους Συντηρητικούς. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή