Φορολογικό και ασφαλιστικό στο Υπουργικό Συμβούλιο

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 08:43
UPD:12:51
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και οι βασικές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού, θα τεθούν σήμερα επί τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό.

Στο τεταμένο κλίμα που συνθέτουν η αντιπαράθεση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς διοικητών στα νοσοκομεία και για τη ΔΕΗ όπου η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση του μετώπου ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 στα σχέδιά της για κατάργηση της μονιμότητας, η κυβέρνηση προχωρά στο σχεδιασμό της, θέλοντας να δείξει ότι διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν αλλάζει βήμα ανάλογα με τα εμπόδια.

Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναμένεται να αποφασιστούν οι βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού, η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα και θα συζητηθούν οι νέες κλίμακες εισφορών για ελεύθερους  επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Θα συζητηθούν επίσης οι αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις και το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για δημιουργία «προσωπικού λογαριασμού ασφαλισμένου».

Στα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου και το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ  επί τάπητος θα τεθούν και τα εξοπλιστικά. Ειδικότερα, οι συμβάσεις για την αναβάθμιση των F-16, υποστήριξης των Mirage και των excess materials  (τορπίλες) για τα υποβρύχια κλάσης 214  τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Στην ατζέντα είναι ακόμα το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και την Αντιπροεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή