«Φάρμακα Ψυχής. Μύθοι και αλήθειες μέσα από αληθινά περιστατικά»

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 15:27
UPD:15:27
User1
A- A A+

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Στοάς του Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παύλου Σακκά, «Φάρμακα Ψυχής. Μύθοι και αλήθειες μέσα από αληθινά περιστατικά» (εκδόσεις Αρμός).

Στο βιβλίο αυτό, ο Ομότιμος Καθηγητής Παύλος Σακκάς επικεντρώνεται στις δοξασίες που υπάρχουν γύρω από τα φάρμακα που χρησιμοποιεί η Ψυχιατρική. Εντοπίζει τους κύριους μύθους και φωτίζει τις πηγές της παραπληροφόρησης. Ο συγγραφέας, βαθύς γνώστης του χώρου και των ανθρώπων που τον υπηρετούν, αποκαλύπτει ότι οι πηγές της παραπληροφόρησης δεν προέρχονται μόνο από άγνοια αλλά δυστυχώς και από ανομολόγητο συμφέρον κάποιων «ειδικών». Μέσα από σύντομες διηγήσεις αναδεικνύεται γλαφυρά το πρόβλημα και ο αναγνώστης θα αντιληφθεί γιατί, τόσες δεκαετίες μετά τις επαναστατικές ανακαλύψεις της σύγχρονης ψυχοφαρμακολογίας, η κοινωνία μας εξακολουθεί να πιστεύει σε μύθους.

Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση, η οποία δίδει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό, να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για την αξία των ψυχοφαρμάκων και τη χρήση τους. Μέσα σε 350 σελίδες, ο αναγνώστης μπορεί να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποια είναι η άποψή μας σχετικά με την αξία των ψυχοφαρμάκων; Πόσο επιφυλακτικοί είμαστε στη χρήση τους; Γιατί πολλοί ασθενείς αντί να επωφεληθούν από τις εξελίξεις της σύγχρονης ψυχοφαρμακολογίας, εμπλέκονται συνήθως σε ποικίλες «εναλλακτικές» λύσεις, από τις οποίες κερδίζουν μόνο αυτοί που τις προτείνουν;

Την παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποίησαν ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Χρήστος Κίττας, ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Νίκος Στεφανής και ο Καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ κ. Γιάννης Τούντας. Με συγκίνηση μίλησε για το νέο πόνημά του ο συγγραφέας Παύλος Σακκάς ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο εκδότης κ. Γιώργος Χατζηιακώβου.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς