Στη σεισμόπληκτη Αλβανία δύο ομάδες της ΕΜΑΚ

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 16:24
UPD:16:24
DIMITRIS PAPAMITSOS
A- A A+

Αναχώρησαν για την Αλβανία οι δύο ομάδες έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα συνδράμουν στην   αντιμετώπιση των συνεπειών από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε χώρα.

Είχε προηγηθεί αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης προς την ελληνική, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή βοήθειας, και σχετική εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, τις αλβανικές Αρχές θα συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 27 άτομα και η 5η ΕΜΑΚ (με έδρα τα Γιάννενα) με 15 άτομα. Η ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ μεταβαίνει στην Αλβανία με δύο διασωστικούς σκύλους, ειδικό εξοπλισμό και αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130, ενώ η ομάδα από τα Ιωάννινα μεταβαίνει με ειδικά πυροσβεστικά οχήματα.

Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, συνομίλησε μαζί τους πριν την αναχώρησή τους για την Αλβανία και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.

Ο γενικός γραμματέας απέστειλε επιστολή συμπαράστασης προς τον ομόλογό του και εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να παρέχει επιπλέον βοήθεια με κάθε τρόπο σύμφωνα με τις ανάγκες των αλβανικών Αρχών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή