Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση στη Μάλτα

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού που συνδέεται με την έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 14:21
UPD:14:30
REUTERS/Darrin Zammit Lupi
A- A A+

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ ενόσω κλιμακώνεται η πολτική ένταση που δημιουργεί η έρευνα για τη δολοφονία της διακεκριμένης δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία, το 2017.

«Χθες το βράδυ, ο διευθυντής του γραφείου μου Κιθ Σέμπρι με πληροφόρησε ότι από σήμερα θα παραιτηθεί από τη θέση του», επιβεβαίωσε ο Τζόζεφ Μουσκάτ σε σύντομη συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί.

Ο Κιθ Σέμπρι εκτιμάται ότι μετέβη σήμερα στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου, η οποία ασχολούνταν με θέματα διαφθοράς και είχε θέσει στο στόχαστρο τον διευθυντή του γραφείου του Μουσκάτ. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η παραίτηση του Σέμπρι ανακοινώθηκε έπειτα από αναφορές χθες το βράδυ ότι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με τη δολοφονία την περασμένη εβδομάδα, επρόκειται να καταθέσει εναντίον του.

Η Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία δολοφονήθηκε με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της το 2017. Η δημοσιογράφος ασχολούνταν συγκεκριμένα με τα Panama Papers και είχε ανακαλύψει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παναμαϊκές εταιρείες που ανήκαν στον υπουργό Τουρισμού Κόνραντ Μίτσι και στον διευθυντή του γραφείου του Μουσκάτ λάμβαναν πολλά εκατομμύρια ευρώ από εταιρεία στο  Ντουμπάι, για αδιευκρίνιστες υπηρεσίες.

Η εταιρεία αυτή ανήκε στον Μαλτέζο επιχειρηματία Γιόργκεν Φένεκ, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την Μάλτα με το γιοτ του.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν και ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν επιδιώκει την επανεκλογή του, τόνισε ότι επί του παρόντος δεν σκέφτεται να παραιτηθεί. «Ο ρόλος μου τώρα είναι να διασφαλίσω ότι η χώρα έχει σταθερή ηγεσία. Ο ρόλος μου είναι να διασφαλίσω ότι θα προχωρήσουμε μέσα από αυτήν την ταραγμένη περίοδο», υπογράμμισε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή