Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στην Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 6 με 7 Μποφόρ και στα νότια 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες ακι την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις πρωϊνές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια. Παγετός θα σημειωθεί το πρωΐ κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή