Δημοσκόπηση Pulse: Υπέρ της κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια η πλειονότητα των πολιτών

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 20:34
UPD:20:45
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Ευρείας αποδοχής στην κοινωνία τυγχάνει η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ. 

Συγκεκριμένα το 52% των πολιτών δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και το 19% ότι μάλλον συμφωνεί, ενώ σίγουρα διαφωνεί το 13% και μάλλον διαφωνεί ακόμη ένα 7%. Το 9% δηλώνει ότι δεν ξέρει/ δεν απαντά. 

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. η αποδοχή είναι συντριπτική. Το 76% δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και ένα επιπλέον 15% ότι μάλλον συμφωνεί.

Υψηλά και τα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής, με το 60% να δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και ένα επιπλέον 24% ότι μάλλον συμφωνεία.

Ακόμη και στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο το 30% δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και ένα 20% ότι μάλλον συμφωνεί. Το άθροισμα όσων σίγουρα και μάλλον διαφωνούν είναι 43%.

Να σημειωθεί επίσης ότι το 66% των ερωτηθέντων τάσσονται  υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ μεταξύ την ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 40% δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί.

naftemporiki.gr 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή