Η Αθήνα υποψήφια για το βραβείο κορυφαίας τοποθεσίας για κινηματογραφικά γυρίσματα

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 18:37
UPD:18:38
A- A A+

Υποψήφια για το βραβείο κορυφαίας ευρωπαϊκής τοποθεσίας για κινηματογραφικά γυρίσματα για το 2019, στον διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργάνωσε το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου, είναι η Αθήνα.

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι υποψήφια λόγω των γυρισμάτων εδώ της δημοφιλούς βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «The Little Drummer Girl» (Η Μικρή Τυμπανίστρια) του βραβευμένου Νοτιοκορεάτη Παρκ Τσαν Γουκ (The Handmaiden, Old Boy, Sympathy for Mr. Vengeance, Lady Vengeance, Stoker) και παραγωγή των Ink Factory και BBC.  

«Η Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου. Γενέτειρα της Δημοκρατίας και λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, με την εμβληματική Ακρόπολη ως σημείο αναφοράς, η Αθήνα δεσπόζει στην περιοχή της Αττικής. Σε συνδυασμό με τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Αθήνα και τα περίχωρά της προσέφεραν έναν καμβά μοναδικής σημασίας στον σκηνοθέτη Park Chan-wook για την τηλεοπτική μίνι σειρά "The Little Drummer Girl"», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα Cineuropa σχετικά με την υποψηφιότητα της Αθήνας.

Οι υπόλοιπες τοποθεσίες που συμπληρώνουν την δεκάδα είναι το Βίλνιους στη Λιθουανία για το «Chernobyl», ο κινηματογράφος Delphi στο Βερολίνο για το «Babylon Berlin», η περιοχή Ντορφούλια στη Βόρεια Μακεδονία για το «Honeyland», το El Hierro στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας για το «Hierro», η Λουγγάλα στην Ιρλανδία για το «Vikings», το Λβιβ στην Ουκρανία για το «Eva Stories», η Rocca Guidonesca di Rocchettine στην Ιταλία για το «Il Nome della Rosa», το ξενοδοχείο Royal Brussels για το «Les Miserables» και ο πύργος Završje-Piemonte d'Istria στην Κροατία για το «Robin Hood».

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε, για δεύτερη χρονιά, το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN), μέλος του οποίου είναι και το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Προτεινόμενα για εσάς