Συλλήψεις εφοριακών-ιδιώτη για χρηματισμό σε διευθέτηση υπόθεσης

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 17:34
UPD:22:00
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ιδιώτης και δύο υπάλληλοι Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ), ένας εκ των οποίων φέρεται ως ελεγκτής, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στις Σέρρες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία απαιτήθηκε το χρηματικό πόσο των 6.000 ευρώ για διευθέτηση φορολογικών υποχρεώσεων κι επιβαρύνσεων.

Η ιδιώτης, λογίστρια από τις Σέρρες, συνελήφθη μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού κι ακολούθησαν οι συλλήψεις των υπαλλήλων.

Στην καταγγελία φέρεται να προέβη πελάτης της, κατά πληροφορίες παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που κατήγγειλε πως το ποσό που τον βάρυνε φορολογικά κι επρόκειτο να διευθετηθεί - κατά τον ίδιο - ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ και συνδεόταν με επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατά περίπτωση για εγκληματική ομάδα, δωροληψία υπαλλήλου, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες και εκβίαση κι οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Και οι τρεις παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για την Πέμπτη, ενώ μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή