Χονγκ Κονγκ: Οι Global Times αποσύρουν τα περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας

«Ανεπαρκείς οι πληροφορίες» υποστηρίζει ο διευθυντής της εφημερίδας
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 12:55
UPD:12:56
REUTERS/Kim Kyung Hoon

Πεζοί περπατούν πάνω απο σύνθημα που έχει γραφτεί απο διαδηλωτές σε διάβαση του Χονγκ Κονγκ

A- A A+

Σε άμεση διαγραφή του tweet περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας το Σαββακύριακο στο Χονγκ Κονγκ προχώρησαν οι «Global Times», ταμπλόιντ η οποία ανήκει στη Λαϊκή Ημερησία, την εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο διευθυντής της εφημερίδας έκρινε ότι οι πληροφορίες «ήταν ανεπαρκείς».

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές η εφημερίδα είχε ανεβάσει την πληροφορία αυτή στον αγγλόφωνο λογαριασμό της στο Twitter, αλλά στη συνέχεια την απέσυρε.

«Έλεγξα πώς περιήλθε στην κατοχή μας η πληροφορία. Το συμπέρασμά μου είναι ότι η πληροφορία δεν επαρκεί για να στηρίξουμε αυτή την αποκλειστική είδηση. Ζήτησα να αφαιρεθεί το δημοσίευμα», έγραψε στο Twitter ο διευθυντής της εφημερίδας Χου Σιτζίν.

Το Χονγκ Κονγκ παραμένει σε παράλυση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία, περιλαμβανομένων και των παιδικών σταθμών, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, για λόγους ασφαλείας.

Το πεδίο της μάχης έχει μετατοπιστεί στα πανεπιστήμια, μετά την απόφαση των αστυνομικών αρχών να επιχειρήσουν εντός των πανεπιστημίων.

Έπειτα από μία νύχτα συγκρούσεων, η αστυνομία έκανε σήμερα το πρωί χρήση δακρυγόνων κοντά στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές. Δεκάδες ξένοι φοιτητές έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τη χώρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή